Како една од водечките компании во Македонија од областа на снабдување со енергенси и горива, ни претставува огромна чест да Ви ги претставиме горивата на интернационалниот бренд “Gulf Oil”на нашиот пазар.

Почнувајќи од есента во 2017 година, нашите верни потрошувачи и партнери ќе можат да ги користат горивата на американската компанија “Gulf Oil”, дистрибуирани низ земјата ексклузивно од “Супертрејд”.

Бренд основан во 1901 година во САД, “Gulf Oil” дистрибуира гориво во повеќе од 100 земји низ светот, истакнувајќи се како еден од најголемите глобални дистрибутери на гориво со повеќе од 1800 бензински станици низ светот, 17 терминали и 100 дистрибутивни центри.

Имплементирајќи ги најстрогите светски стандарди во дистрибуција на гориво, “Gulf Oil” и “Супертрејд” се ориентираат кон раст и развој како на домашниот пазар, така и во Европа и соседството. “Супертрејд” продолжува понатаму во процесот на снабдување на своите партнери со најквалитетното гориво, дистрибуирано по светските врвни стандарди и правила, а исто така и во градењето на своја мрежа на бензински станици со цел задоволување на потребите на потрошувачите во секое време.